Aanbiedingen

Best verkochte producten

Nieuwsbrief

Veel gestelde vragen

Welkom bij Powerball Kracht.

Gayle Mahulette

Bij Powerball Kracht kan je de powerballen en de bijbehorende accessoires kopen. Dit is leuk als geschenk/cadeau, of voor je zelf om te kunnen trainen.

Wist je dat Gayle Mahulette, de Nederlands badminton kampioene van het jaar 2014 en 2017 en tweede in de jaren 2015 en 2016 op het dames enkelspel, ook traint met een powerball? Hier op de foto demonstreerd ze de Powerball Supernova. Als je die snel genoeg beweegt, zal deze licht geven.

 

 

Wat is een Powerball bal?

Als u de powerball bekijkt, lijkt het een leuk speeltje, maar in feite is het een gadget die in 1973 is ontwikkeld voor training en/of fitness van astronauten in de ruimte. In 1994 kwam het product naar Europa.

U kunt er uw arm-, been-, en schouderspieren mee trainen. Door de powerball te bewegen traint u spieren. Welke spieren u traint, hangt af van de manier waarop u de powerball gebruikt. Hiermee is het uitermate geschikt om RSI en CTS aan te pakken.

Binnen in de powerball bevindt zich een rotor (gyroscoop). Hoe harder deze draait, hoe zwaarder u aan het trainen bent.

 

 

Giroscoop

Hoe komt een Powerball aan z'n kracht?

In de Powerball bevindt zich een rotor die om een as draait, terwijl deze as haaks op die eerste beweging draait in het binnenste van de Powerball. Door de Powerball steeds sneller te bewegen zal de rotor meer toeren maken. En hoe meer toeren de powerball maakt, hoe sterker de kracht die ontwikkeld wordt.

Dit is ook te horen als 'janken'. Dit geluid motiveert veel mensen om de powerball nog sneller te bewegen. Wie graag een echte 'huil' wil horen, kan kiezen voor de Powerball Sound. Maar je kunt ook gaan voor het uiterlijk of voor de extra's.

 

 
We zijn via Facebook messenger te bereiken via deze tag!

Tag voor Facebook messenger